Rechtsbijstandverzekering als beste gewaardeerd

Bij geschillen tot 25.000 euro kun je deze voorleggen aan de Kantonrechter. Dat geldt ook voor alle geschillen op het gebied van het arbeidsrecht. Formeel hoef je hierbij geen beroep te doen op een advocaat. Doch, zeker wanneer het geschil ingewikkeld is of de tegenpartij een heel andere lezing heeft dan jij, is juridische bijstand belangrijk.
 

Het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft onlangs onderzoek gedaan naar de waardering van consumenten over de ondersteuning die zij bij juridische geschillen kregen van enerzijds advocaten en anderzijds rechtsbijstandsverzekeraars.
 

Klanten beoordelen de rechtshulp van verzekeraars met een 7,5 en die van advocaten met 7,1. gerechtsdeurwaarders scoorden niet hoger dan een 6,4.
 

Een rechtsbijstandverzekering heeft belangrijk voordelen. Voor soorten geschillen waar je in jouw situatie mee te maken kunt krijgen, kun je een verzekering op maat aanschaffen. Bijvoorbeeld alleen geschillen die met het verkeer te maken hebben. Belangrijk wanneer je bijvoorbeeld voor jouw auto een WA-verzekering hebt en iemand anders veroorzaakt een ongeval, waardoor er schade ontstaat aan jouw auto. Of geschillen met leveranciers (u bestelt en betaalt per internet, maar de goederen worden nooit geleverd). Ook voor geschillen met jouw werkgever (de zaak wordt overgenomen of er vindt een reorganisatie plaats en jouw arbeidsvoorwaarden veranderen) kan een rechtsbijstandverzekering goede diensten bewijzen.
 

Er zijn wel een aantal belangrijke voorwaarden. Zo kun je je niet meer voor rechtsbijstand verzekeren op het moment dat het geschil al bestaat (je hebt al talloze malen geklaagd over het geblaf van de hond van jouw buren). Ook vallen niet alle soorten geschillen onder de verzekering. Discussies met de fiscus zijn vaak uitgesloten.
 

Naast goede rechtsbijstand geeft een rechtsbijstand bij geschillen ook veel rust. De rechtsbijstandsverzekeraar voert alle correspondentie en bewaakt de voortgang. Wil je meer informatie over wat voor jouw situatie een passende rechtsbijstandverzekering is, laat ons dat dan weten. We zullen je graag uitgebreider informeren.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring