Stormschade

Januari ligt ruim achter ons en het is inmiddels duidelijk dat de schade veel hoger is dan de eerste schatting van rond de 100 miljoen.

Veel schade
Op 3 januari van dit jaar stormde het hard. Op 18 januari stormde het nog veel harder. Een uitzonderlijk zware storm met windstoten van meer dan 120 kilometer per uur trof grote delen van Nederland. Direct was duidelijk dat de schade die hierdoor ontstond aanzienlijk was. De eerste voorzichtige inschattingen waren dat de schade de 100 miljoen euro zou aantikken. Inmiddels, enkele maanden later, staat de teller al boven de 200 miljoen euro. Bij een van de grotere verzekeraars kwamen alleen al naar aanleiding van de storm van 18 januari 62.000 schademeldingen van particulieren binnen. Ook bij andere verzekeraars en tussenpersonen leverden beide stormen een enorme hoeveelheid extra werk op. Aannemers bijvoorbeeld konden het extra werk vaak niet aan; offertes lieten ook vaak op zich wachten waardoor de verzekeringsmaatschappij op hun beurt ook weer moesten wachten. Ondanks de grote extra inzet van al onze medewerkers moesten onze relaties helaas ook vaak lang wachten op de afhandeling van de schadeaangifte.

Schade als gevolg van extreem weer stijgt
In de hele wereld is te zien dat de schade als gevolg van extreem weer stijgt. Orkanen, overstromingen en zware regenval komen steeds vaker voor. Nederland investeert veel in het ophogen van dijken en het ontwikkelen van gebieden waar een overschot aan rivierwater tijdelijk kan worden opgeslagen. Toch moeten we rekening houden dat hagel, storm en zware regenbuien ook in Nederland steeds vaker schade zullen veroorzaken.

Stormprotocol
Met de ervaring van januari jl. en met het oog op de toekomst heeft Van ’t Riet een stormprotocol opgesteld wat in werking zal treden bij een Code Rood waarschuwing voor extreem weer. Op onze website vind je in dat geval informatie over de te volgen aangepaste stappen bij een schademelding. Wij hopen zo de verwachte grote aantallen schademeldingen bij een zeer zware storm sneller te kunnen afhandelen.

Zelf maatregelen nemen
Iedereen kan zelf maatregelen nemen om schade te voorkomen. Wanneer men waarschuwt dat er storm komt, is het uiteraard verstandig de losse zaken rondom de woning zoals de trampoline of tuinmeubels op te bergen of tenminste goed vast te zetten. Ook goten en platte daken vrijhouden van bladeren, zodat het hemelwater goed wordt afgevoerd, kan veel schade voorkomen. Op onze website vind je nog meer tips.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring