Binnenkort op vakantie?

Op vakantie gaan is altijd een heerlijk vooruitzicht, maar er moet ook altijd nog een hoop gebeuren voor het zover is. Dan kan het gebeuren dat je net iets belangrijks vergeet. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Heb je daarnaast nog vragen over je (reis)verzekering? Bel ons dan gerust voor advies! Wij willen graag dat je zorgeloos op vakantie gaat. En mocht er dan toch onverhoopt iets vervelends gebeuren, dan staan onze schadebehandelaars voor je klaar om je te helpen. Jij reist, Van 't Riet helpt.
 

Een aantal handige vakantietips

Noteer de belangrijke (alarm)nummers
Zorg dat je de polisnummers en alarmnummers van je verzekeraar bij de hand hebt. Heb je schade of ben je ziek? Bel altijd eerst het alarmnummer! Veel kosten worden pas vergoed als dit van te voren overlegd is. Bijvoorbeeld het dure last-minute vliegticket dat je zelf boekt om snel naar huis te kunnen gaan wordt soms niet (volledig) vergoed omdat de verzekeringsmaatschappijen soms zelf afspraken hebben met de vliegmaatschappijen.

Ga je met de auto op vakantie? Neem altijd je groene kaart mee en bel bij autoschade het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij.
Ons motto: bel liever een keer teveel dan te weinig.

Check je dekking voor medische kosten
Zorg dat de medische kosten in het buitenland gedekt zijn op je (doorlopende) reisverzekering, zeker als je naar landen gaat zoals bijvoorbeeld Amerika en Zwitserland waar deze kosten hoog kunnen oplopen. Veel zorgverzekeraars vergoeden namelijk volgens Nederlandse normen. Bovendien is je standaard eigen risico (tot € 385,-) dan ook gedekt.

Groene kaart voor caravan
Ga je op vakantie naar Spanje, Kroatië, Duitsland of rij je daar doorheen? Voor caravans met een eigen kenteken, oftewel caravans zwaarder dan 750 kg, heb je in die landen ook een eigen groene kaart nodig. (Dit geldt overigens ook voor aanhangers). In Polen is een groene kaart voor alle caravans verplicht.

Deze groene kaart wordt afgegeven op de verzekering van het trekkend voertuig. Heb je nog géén groene kaart voor jouw caravan of aanhanger, en loopt je autoverzekering wel via ons, vraag dan deze tweede kaart zo spoedig mogelijk bij ons aan, dan zorgen wij er voor dat je met een gerust hart op reis kan gaan.

Check de juiste dekking voor jouw vakantieland
Europadekking? Werelddekking? Controleer of je de juiste dekking hebt voor jouw vakantieland, met name als je een doorlopende reisverzekering hebt. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent.

Genieten van extreme sporten? Check je dekking!
Ga je extreme sporten beoefenen of heb je een sportieve vakantie geboekt? Check dan of dit gedekt is in je (doorlopende) reisverzekering. Een dagje spontaan gaan kanoën op vakantie is geen probleem, maar voor een kanovakantie bijvoorbeeld kan dat weer heel anders zijn. Twijfel je? Neem gerust contact met ons op.

Vervangend vervoer
Ga je met eigen auto op vakantie? Check je (doorlopende) reisverzekering dan op hulpverlening vervoer.  Het is natuurlijk wel heel vervelend als je op de heenreis pech krijgt en er is bijvoorbeeld geen vervangend vervoer gedekt.

Narigheid? Doe altijd aangifte!
Door de verzekeringsmaatschappij wordt er van je verwacht dat je er alles aan doet om schade te voorkomen. Daar wordt dan ook naar gekeken bij het vergoeden van een schade. Indien er onverhoopt toch iets onplezierigs gebeurt, doe dan altijd aangifte bij de politie. Ook bij bagageschade tijdens de vliegreis; doe meteen aangifte op de luchthaven. Zonder aangifte worden veel schades helaas niet uitgekeerd door de verzekeringsmaatschappijen.

Laat je huis veilig achter
Zorg dat het lijkt alsof er iemand thuis is, laat geen beklimbare objecten of gereedschappen in de tuin slingeren en sluit alles goed af. Dat laatste lijkt logisch maar nog te vaak wordt vergeten de ramen op de verdieping te vergrendelen of te sluiten of ligt er nog een sleutel onder de bloempot naast de deur.

Ongeval onderweg?
Is er onderweg een ongeval gebeurd waar je bij bent betrokken? Blijf dan op de plaats van het ongeval, doorrijden is strafbaar! Waarschuw de politie. Vraag als er procesverbaal wordt opgemaakt om een afschrift. Noteer de namen en adressen van de mensen die getuige waren van de aanrijding en maak foto’s van de situatie. Neem de gegevens van de groene kaart van de tegenpartij over. Als deze de kaart niet bij zich heeft, noteer dan in ieder geval naam, adres, merk en type auto, kenteken (maak daar ook een foto van) en verzekeringsgegevens.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring